Президентът на Украйна Володимир Зеленски в събота даде на една от

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски в събота даде на една от
Коментари Харесай

Зеленски ултимативен и критикуващ, недоволен, че не ги приели в НАТО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в събота даде на една от киевските метростанции огромна конференция за обстановката в Украйна, заяви " Униан ". 

Зеленски още веднъж акцентира, че решението да не бъде призната до момента Украйна в НАТО е огромна неточност на Запада.

" Мисля, че беше огромна неточност да не одобряват Украйна в НАТО през всичките тези години. Въпреки че в този момент е ясно, че това единствено ще укрепи Алианса и би било гаранция, че Руската федерация няма да стартира война. Това беше стратегическа неточност ", съобщи той.

Много страни не имаха вяра, че Украйна ще успее да отблъсне съветска офанзива, сподели още президентът.

" Никой не очакваше, че ще издържим повече от три дни. Някои водачи даже не желаеха да вкарат санкционната политика, като отсякоха: " Какъв е смисълът, в случай че те ще бъдат окупирани след три дни ", сподели Зеленски.

Зеленски сподели още, че не възнамерява никакви визити в чужбина до края на войната:  " Докато войната свърши, нямам право да вървя в Полша и други страни ", сподели той.

Той изрази убеденост, че страните сътрудници няма да предадат обещаната военна помощ.

" Те нямат опция. Ние няма да им дадем такава опция. Нямаме друга опция да си върнем земята ", акцентира той.

Зеленски изрази убеденост, че Путин и неговите съучастници ще се явят пред трибунала за военни закононарушения:

" Не желая да се срещам с президента на Руската федерация. Трябва. Ако планираме да решим тези въпроси дипломатично. Що се отнася до това дали желая Путин да се яви пред трибунала: сигурен съм, че те ще се явят - всички, които дадоха тези срамни заповеди за заличаване на хора, деца, всички. Сигурен съм в това, имам вяра в това. Знаем по какъв начин се случва процесът в наказателния съд. Това се случва от години. Ще изчакаме. Ще изчакаме. Ако хора като мен не чакат, тогава нашите деца несъмнено ще чакат. Повярвайте ми, сигурен съм, че ще пристигна време за последния гвоздей в политиката на тази страна ".

Зеленски, говорейки за обстановката в Мариупол, означи, че през днешния ден е един от най-трудните дни: " Сега в Мариупол има сложна среда. Днес е един от най-трудните дни. Те стрелят от морето, от земя, от танкове, от артилерия, авиация, отвред. Последният ми сигнал беше преди час от " Азов ", момчетата, които са там. "

Говорейки за опцията за разблокиране на града с военни средства, Зеленски сподели: " Имаме цялостното морално право да разблокираме с борба нашите градове. Има огромна вяра, че ще успеем да създадем това. Готови ли сме в този момент? Не. "

Президентът акцентира, че командирите на подразделенията, охраняващи града, имат ясна визия за обстановката.

Според президента, в нито една от предишните войни, водени от Руската федерация, руснаците не са прибягвали до такова унищожение и такава " военна неучтивост ", с изтезания и изнасилвания, до които прибягват в Украйна.

" Тази война не може да се съпостави с никоя война през 21-ви век, не може да се съпостави даже с войните от 90-те години. Нямаше такава война ", сподели Зеленски.

За помощта от сътрудниците, Зеленски акцентира, че Съединените щати играят огромна роля, както предоставяйки помощ, по този начин и улеснявайки помощта от други страни.

" Бих желал обаче да е по-бързо ", сподели президентът, отговаряйки на въпроса дали Украйна е удовлетворена от равнището на поддръжка.

Президентът коментира и актуалните претенции на Руската федерация по време на договарянията.

" Първоначално беше ултиматум. След това реториката на този ултиматум стартира да се трансформира единствено поради обединяването на нашия народ. След това ултиматумните точки започнаха да изчезват и договарянията стартират. Тогава беше направено официално съобщение в Турция, на което, доколкото знам, Руската федерация първо реагира позитивно, а по-късно получиха критики от хората в страната, тъй като насаждаха ненавист към Украйна посредством медиите. И тогава, доколкото знам, те дадоха отговор на това официално съобщение. С тези отговори нашите подгрупи работят.

Руските сили са възобновили въздушните удари по металургичния цех " Азовстал " в Мариупол. Това заяви по-рано днес съветник на украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Ройтерс ".

Врагът се пробва да задуши последната опозиция на бранителите на Мариупол в региона на " Азовстал ", съобщи Олексий Арестович по националната телевизия.

Новината идва, откакто преди два дни съветският президент Владимир Путин подреди плануваният взлом на завода да бъде анулиран и вместо това намиращите се там украински военни да бъдат обкръжени.

Междувременно губернаторът на Луганска област Сергей Хайдай уточни, че всички градове в източния район, следени от украинската войска, са под непрестанен и засилващ се съветски обстрел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР